Доступність посилання

ТОП новини

Росія продовжує виробляти ракети – в ГУР назвали цифри


Уламки російської балістичної ракети після російської повітряної атаки на Київ, 18 травня 2023 року
Уламки російської балістичної ракети після російської повітряної атаки на Київ, 18 травня 2023 року

Російська оборонна промисловість вичерпала запас ракет, але змогла налагодити виробництво нових – про це розповів заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький у матеріалі «РБК-Україна», оприлюдненому 19 травня.

Скібіцький вказує на те, що уламки російських ракет вказують на те, що вони були вироблені в першому кварталі 2023 року. Зокрема, російські війська щонайменше двічі на місяць завозять крилаті ракети «Калібр» до окупованого Криму.

«Зараз росіяни в змозі виготовляти близько 25 «Калібрів» на місяць, Х-101 – 35 одиниць, «Кинджалів» – дві одиниці в місяць, балістичних ракет 9М723 до «Іскандер-М» – п’ять одиниць. Таким чином, їм вдається завозити комплектуючі для виробництва ракетного озброєння, незважаючи на міжнародні санкції», – пояснив представник ГУР.

Читайте також: Із засідання військового кабінету: у пріоритеті України – додаткові системи ППО, літаки, далекобійна зброя

Як цитує «РБК», у розвідці вважають, що така ракетні атаки Росії триватимуть, допоки в неї вистачатиме ресурсу. Відтак першочерговою України є продовжувати зміцнювати протиповітряну оборону.

За даними проєкту The Insider, 25 компаній із Німеччини, Франції, Швейцарії, Угорщини, Словаччини, Італії, Естонії, Литви, Австрії та Польщі в обхід санкцій продають товари російським фірмам, які забезпечують армію РФ мікросхемами, амуніцією та іншими виробами військового призначення, попри санкції.

XS
SM
MD
LG