Доступність посилання

ТОП новини

У Росії заявляють про затримання «уродженця України» в справі про підрив автомобіля Прилєпіна


Російський публіцист Захар Прилєпін із бойовиками угруповань «ДНР» та «ЛНР (архівне фото)
Російський публіцист Захар Прилєпін із бойовиками угруповань «ДНР» та «ЛНР (архівне фото)

Російська державна інформагенція ТАСС із посиланням на правоохоронні органи повідомляє, що за підозрою в причетності до підриву автомобіля колишнього бойовика угруповання «ДНР» Захара Прилєпіна затриманий «уродженець України» , раніше засуджений за розбій. У початковому тексті ТАСС писав про «громадянина України».

Затриманого нібито впродовж двох днів бачили поряд із будинком, де живе Прилєпін, а згодом біля автомобіля російського письменника і пропагандиста.

Вибух автомобіля з колишнім бойовиком угруповання «ДНР» Захаром Прилєпіним Слідчий комітет РФ кваліфікував як «теракт», повідомляє російська служба Радіо Свобода.

У Слідчому комітеті також зазначили, що близько 11 години, в суботу, 6 травня, в одному з населених пунктів Борського району Нижньогородської області здетонував вибуховий пристрій в автомобілі Audi Q7, в якому перебував Прилєпін. Унаслідок вибуху загинув водій, а самого Прилєпіна з пораненнями доставили до лікарні.

Захар Прилєпін – російський письменник, колишній бойовик контрольованого Росією угруповання «ДНР» і співголова партії «Справедлива Росія – Патріоти – За правду». В січні 2023 року він підписав контракт з Росгвардією і поїхав воювати в Україну.

6 травня в Нижньому Новгороді підірвали автомобіль російського письменника-пропагандиста та колишнього бойовика угруповання «ДНР» Захара Прилєпіна.

XS
SM
MD
LG