Доступність посилання

ТОП новини

Убитий в Краснодарі Ржицький, ймовірно, причетний до ракетного удару по Вінниці – дані розвідки


Наслідки ракетного обстрілу центру Вінниці, 15 липня 2022 року
Наслідки ракетного обстрілу центру Вінниці, 15 липня 2022 року

Вбитий у Краснодарі Станіслав Ржицький був причетний до ракетних ударів по Україні – про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій головнокомандувача Збройних сил України 10 липня з посиланням на розвідку.

За повідомленням, Ржицький був командиром підводного човна «Краснодар», який завдавав ракетні удари ракетами «Калібр» по українських містах.

Читайте також: Обстріли Сумщини: за день зафіксували 180 вибухів

«За інформацією української розвідки, російський командир наносив ракетні удари, зокрема, по Вінниці. Але пізніше дійшов до висновку про неефективність ракетних ударів з великим ризиком для цивільних. Очевидно, був ліквідований своїми ж за відмову надалі виконувати бойові накази командування щодо ракетних обстрілів по мирних українських містах», – припускає Управління.

Головне управління розвідки наразі не коментувало публічно загибель Ржицького.

Раніше стало відомо про вбивство в російському Краснодарі заступника голови міського відділу з мобілізації. Російські медіа також припускали, що йдеться про командира Чорноморського флоту з таким же іменем.

Російські війська завдали ракетного удару по Вінниці 14 липня 2022 року. Загалом загинули 27 людей. Як і в інших випадках масової загибелі цивільних, Росія не взяла за себе відповідальність.

XS
SM
MD
LG