Доступність посилання

ТОП новини

Санкції через війну в Україні не зашкодили співпраці Росії та Китаю в оборонній сфері – CNN


Використовуваний в Узбекистані гелікоптер MI-171 російського виробництва, фото ілюстративне
Використовуваний в Узбекистані гелікоптер MI-171 російського виробництва, фото ілюстративне

Китайські державні оборонні компанії впродовж останнього року продовжували торгівлю з підсанкційними підприємствами російського військово-промислового комплексу, повідомляє телеканал CNN із посиланням на аналіз митних даних за 2022 рік.

Зокрема, пекінський оборонний підрядник Poly Technologies надіслав щонайменше десяток партій продукції, включно з деталями для вертольотів і радіообладнанням «повітря-земля», російській фірмі, яка перебуває під санкціями США за звʼязок із війною проти Україні.

Довгостроковий торговельний партнер Poly Technology – Улан-Уденський авіаційний завод, постачальник бойових вертольотів – також торік передав запчастини та кілька вертольотів пекінській компанії.

Більшість деталей гелікоптера, які постачалися до Росії, мали маркування для використання в багатоцільовому вертольоті Мі-171Е, призначеному для транспортування та рятувальних операцій. За даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI), Китай почав імпортувати цю модель з Росії понад 10 років тому.

Три поставки від Poly Technologies були позначені як продукти для експлуатації або обслуговування російського Мі-171Ш, військово-транспортного гелікоптера, який може бути оснащений озброєнням і використовувався в операціях Москви в Україні.

Митні записи були отримані з двох джерел. Перший масив даних був наданий компанією Import Genius, чия інформація зібрана зі вторинних джерел з офіційної російської митниці та записів про відправлення. Вашингтонський мозковий центр C4ADS, який збирає офіційні митні записи від багатьох сторонніх постачальників, надав другий масив. CNN не перевіряв ці дані незалежно.

XS
SM
MD
LG