Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє про затримання російського агента за підготовку терактів в Одесі


За даними СБУ, підозрюваний «організував підпал військового автомобіля ЗСУ в Одесі у грудні 2021 року, облив пам’ятник загиблим у війні з Російською Федерацією українцям»
За даними СБУ, підозрюваний «організував підпал військового автомобіля ЗСУ в Одесі у грудні 2021 року, облив пам’ятник загиблим у війні з Російською Федерацією українцям»

Співробітники Служби безпеки України затримали агента російської військової розвідки, який планував «серію терактів» в Одесі. Про це відомство повідомило 10 січня.

Йдеться про іноземного громадянина, який, за даними СБУ, періодично приїздив до України, його куратори діяли з території самопроголошеного Придністров’я.

Читайте також: Терористична загроза на Донбасі: як себе убезпечити

У правоохоронному органі вважають, що головним завданням затриманого було «розхитування суспільно-політичної ситуації в Одеській області через проведення диверсій та терористичних актів».

«Уже встановлено, що він організував підпал військового автомобіля ЗСУ в Одесі у грудні 2021 року, облив пам’ятник загиблим у війні з Російською Федерацією українцям. Наступними об’єктами посягання агента мали стати офіси волонтерських та громадсько-політичних структур патріотичного спрямування, а також військова техніка в Одеській області», – стверджують у відомстві.

Читайте також: Казахстанський активіст, який заявляє про побиття співробітниками СБУ, твердить, що написав заяву в поліцію

СБУ додає, що підозрюваного затримали під час зустрічі з виконавцем, якому він передав гроші за підпал автомобіля Збройних сил і нібито планував організувати новий підпал військової техніки.

Чоловікові повідомили про підозру за статтею про терористичний акт, суд взяв його під варту. Слідчі дії тривають.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG