Доступність посилання

ТОП новини

Посольство Сербії виїхало з України ще в березні – речник МЗС (оновлено)


Дата закриття посольства у повідомленні не вказана
Дата закриття посольства у повідомленні не вказана

Новина доповнена коментарем речника Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенка. За його словами, посольство Сербії в Києві закрите ще з березня.

Посольство Сербії в Україні буде тимчасово закрите з міркувань безпеки, а співробітники дипломатично-консульського представництва в Києві продовжуватимуть працювати з Белграда до виконання умов для повернення. Повідомлення без вказування дати оприлюднене на сайті посольства.

«Для всіх громадян Сербії, які ще перебувають в Україні, допомога буде доступна в цілодобовому режимі протягом наступного періоду, і вони зможуть звертатися за вказаними номерами телефонів або писати на електронну адресу», – йдеться в повідомленні.

Дата закриття посольства у повідомленні не вказана.

Водночас речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко після поширення повідомлення про закриття посольства в українських ЗМІ наголосив, що це російська дезінформація.

«Росія запустила дезу про закриття посольства Сербії в Києві. Деякі українські ЗМІ зробили її новиною. Насправді сербське посольство виїхало із України на початку березня і відтоді не поверталося. Співробітники дипмісії працюють із Белграда», – написав він у фейсбуці.

Раніше посольство США відреагувало на масований ракетний обстріл України на початку цього тижня, закликавши громадян США, що перебувають на території України, за можливості евакуюватися.

XS
SM
MD
LG