Доступність посилання

ТОП новини

Шмигаль обговорив із Туском ситуацію на українсько-польському кордоні


Премїєр-міністр Польщі Дональд Туск (л) під час свого першого на посаді закордонного візиту до Києва 22 січня зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та іншими високопосадовцями
Премїєр-міністр Польщі Дональд Туск (л) під час свого першого на посаді закордонного візиту до Києва 22 січня зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та іншими високопосадовцями

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про розмову з польським колегою Дональдом Туском, головною темою якого була ситуація на кордоні України та Польщі.

«Також обговорили зростання обʼєму імпорту, зокрема зернових, з РФ та третіх країн до ЄС. Україна і Польща мають об'єднати зусилля для недопуску російської продукції на європейський ринок. Подякував польському народу за потужну підтримку під час війни», – написав голова українського уряду в мережі Х.

Раніше цього тижня польські фермери оприлюднили погрози 20 лютого заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною. Згідно з їхньою заявою, будуть заблоковані не лише прикордонні переходи, а й транспортні вузли та під’їзди до перевантажувальних залізничних станцій і морських портів. Ініціатори акції кажуть, що ці дії мають лише одну мету – «забезпечити продовольчу безпеку країни».

Читайте також: «Акт відчаю»: міністр сільського господарства Польщі попросив вибачення за розсипане українське зерно на кордоні

9 лютого у Польщі розпочався страйк фермерів, оголошений профспілкою «Солідарність». Упродовж місяця вони планують блокувати всі пункти пропуску, а також дороги й автомагістралі в окремих воєводствах.

Крім заборони імпорту сільськогосподарської продукції з України, польські мітингарі виступають проти європейської аграрної політики, зокрема, проти впровадження «зеленого ладу» – йдеться про низку екологічних і кліматичних вимог. Також серед вимог – підтримка тваринництва.

Форум

XS
SM
MD
LG