Доступність посилання

ТОП новини

Уряд створив оперативний штаб з запобігання новому коронавірусу


За словами Гончарука, оперативний штаб буде створено на базі Міністерства охорони здоров’я
За словами Гончарука, оперативний штаб буде створено на базі Міністерства охорони здоров’я

Уряд України затвердив план по запобіганню потраплянню в Україну нового коронавірусу, а також відповідний оперативний штаб. Про це повідомив журналістам після засідання уряду прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Він уточнив, що оперативний штаб буде створено на базі Міністерства охорони здоров’я під керівництвом очільника відомства.

За словами Гончарука, уряд вже кілька днів знаходиться у контакті з ВООЗ, щоб мати повну інформацію щодо вірусу, який забрав вже 26 життів у Китаї.

«Станом на сьогодні жодних підстав для занепокоєння в Україні немає, немає жодного підтвердженого зафіксованого випадку подібного захворювання на території України», – заявив Гончарук, додавши, що сьогодні має відбутися нарада за участі служб, які здійснюють контроль при перетині кордони». Окрім того, ввечері МОЗ «вийде з окремою комунікацією», щоб розповісти про новий коронавірус.

Про спалах пневмонії невідомого походження у місті Ухань влада Китаю повідомила наприкінці грудня 2019 року. Відомий тепер як 2019-nCoV вірус вважається новим штамом коронавірусу, який раніше не був ідентифікований у людей.

Китайська влада крім Уханя, який вважають епіцентром поширення вірусу, у провінції Хубей закрила ще принаймні сім міст. Станом на 24 січня відомо про 26 жертв вірусу, а кількість підтверджених випадків захворювання наразі становить близько 830.

XS
SM
MD
LG