Доступність посилання

ТОП новини

Активіст Роман Сініцин заявляє про порушення кримінальної справи проти нього


За словами Сініцина, кримінальне провадження пов’язане з його спробою зібрати дані про поліцейських, причетних до затримання активістів біля Подільського управління поліції Києва 9 лютого
За словами Сініцина, кримінальне провадження пов’язане з його спробою зібрати дані про поліцейських, причетних до затримання активістів біля Подільського управління поліції Києва 9 лютого

Активіст і волонтер Роман Сініцин 11 лютого повідомив, що поліція порушила проти нього кримінальне провадження за статтею 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Це, за словами Сініцина, пов’язано з його публічним зверненням, в якому він пропонував грошову винагороду за дані співробітників поліції, причетних до побиття активістів біля Подільського управління поліції в Києві 9 лютого.

«Прогнозуємо, що це (будуть – ред.) допити, обшуки, вилучення техніки, документів, цифрових носіїв. Цілком, мабуть, негласні слідчі (розшукові) дії: наружка, трафіки телефонів, місця перебування, зняття даних з цифрових мереж», – припустив він.

Втім, волонтер переконаний, що погроз насильством у його дописів правоохоронці не знайдуть. Він також зазначив, що не отримав даних, які пропонував йому надіслати.

Наразі поліція не коментувала цю заяву.

10 лютого Сініцин оприлюднив допис, у якому запропонував грошову винагороду за інформацію про персональні дані правоохоронців, які брали участь у подіях біля Подільського управління.

«Цікавимося як громадяни. Персональних даних не збираємо. Хочеться привітати дружин правоохоронців з 8 березня. Все в рамках «журналістського розслідування», – уточнив він тоді.

Читайте також: Аваков звинувачує виборчі штаби, Тимошенко – Порошенка, а поліція почала акцію «Я – Бандера!»​

9 лютого відбулося затримання активістів на Контрактовій площі в Києві. Там же проходила зустріч кандидатки в президенти Юлії Тимошенко з виборцями.

Активісти кампанії «Хто замовив Катю Гандзюк?» заявили, що поліцейські затримали учасників акції безпідставно.

Читайте також: «Як у 2013-му?»: соцмережі про сутички в Києві (і відповідальність Авакова, Тимошенко й Порошенка)​

Пізніше сутички між активістами і правоохоронцями сталися в київському управлінні поліції.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом імовірних неправомірних дій поліції під час затримання учасників акції.

XS
SM
MD
LG