Доступність посилання

ТОП новини

До річниці загибелі Віри Гирич від російського ракетного удару Радіо Свобода підготувало фільм-розслідування


Редакція Радіо Свобода підготувала фільм-розслідування, присвячений пам’яті продюсерки та журналістки Віри Гирич, яка загинула 28 квітня 2022 року в Києві внаслідок влучання російської ракети у багатоквартирний будинок, у якому вона мешкала. У документальному проєкті «Віра» в деталях розкриваються обставини ракетного удару з Росії того дня. Автор фільму – журналіст-розслідувач «Схем» Сергій Андрушко.

Прем’єра відбудеться о 10:30 на Youtube-каналі української служби Радіо Свобода 29 квітня. Того ж дня, у суботу, фільм покаже Суспільне у «Національному марафоні «Єдині новини» об 11:25.

Віра Гирич загинула внаслідок ракетного обстрілу військами РФ Києва 28 квітня 2022 року. В той день у місті з візитом перебував генсекретар ООН. Тіло загиблої журналістки Радіо Свобода виявили під уламками житлового будинку вранці 29 квітня.

У Віри Гирич залишилися батьки та дорослий син. Вона працювала в київському бюро Радіо Свобода з лютого 2018 року, а до того – на провідних українських телеканалах.

На загибель Віри Гирич відреагували президенти України та США, українські та американські дипломати, представники громадськості, колеги.

Читайте також: «Від нас пішла світла людина з великим серцем»: спогади колег про загиблу журналістку Радіо Свобода Віру Гирич

Президент Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Джеймі Флай сказав: «Ми втратили дорогу колегу, яку будуть пам’ятати за її професіоналізм та відданість нашій місії. Ми шоковані та обурені позбавленим сенсу характером її загибелі – вдома, в країні та місті, які вона любила. Пам’ять про неї надихатиме нашу роботу в Україні та за її межами на довгі роки».

XS
SM
MD
LG