Доступність посилання

ТОП новини

Результати Об’єднавчого собору - спецефір Радіо Свобода


Собор відбуватиметься у Софії Київській
Собор відбуватиметься у Софії Київській

15 грудня з 9:30 Радіо Свобода веде спеціальний ефір з нагоди Об’єднавчого собору Української православної церкви, який відбувається у Софії Київській.

У суботу ієрархи українських православних церков мають утворити нову українську незалежну церкву, затвердити її статут та обрати нового предстоятеля.

Голосування буде таємним і визначатиметься голосами більшості. У соборі візьмуть участь ієрархи УПЦ Київського патріархату, ієрархи Української автокефальної церкви і частина ієрархів УПЦ Московського патріархату.

Поки що достеменно невідомо, скільки саме представників Російської православної церкви в Україні візьмуть участь в голосуванні, оскільки офіційно УПЦ МП не визнає собору і не підтримує створення єдиної помісної церкви.

Томос про автокефалію новообраний предстоятель помісної православної церкви отримає у Константинополі 6 січня 2019 року.

У рамках ефіру дивіться включення з Софійської площі, а також ефір зі студії Радіо Свобода з коментарями експертів й аналітикою на тему створення єдиної помісної православної церкви.

Спеціальний ефір можна дивитися на YouTube, Facebook, Twitter і сайті Радіо Свобода.

XS
SM
MD
LG