Доступність посилання

ТОП новини

Пораненого українського військового Василя Сороку прооперували – адвокат


Під час захоплення російськими силовиками українських кораблів троє моряків зазнали поранень
Під час захоплення російськими силовиками українських кораблів троє моряків зазнали поранень

Пораненого українського військового Василя Сороку, захопленого російськими прикордонниками в листопаді минулого року біля берегів анексованого Криму, прооперували. Про це на сторінці у Facebook написав захисник Сороки в суді, російський адвокат Сергій Бадамшин. За словами адвоката, цю інформацію підтвердила екс-омбудсмен України Ніна Карпачова, а також у лікарні, де оперували Василя Сороку.

«Нарешті хороші новини, яких всі ми чекали і домагалися спільними зусиллями. Сподіваюся, рука буде врятована, функції відновляться повністю, а Василь і всі моряки швидше повернуться додому», – повідомив Бадамшин.

Адвокат не вказав, в якій саме лікарні оперували українського військового.

Раніше Бадамшин повідомляв, що у Василя Сороки не сходить набряк руки нижче рани, функції кількох пальців не відновлюються.

25 листопада 2018 року російські прикордонники ФСБ поблизу Керченської протоки відкрили вогонь по українських кораблях і захопили три судна з 24 моряками. Українська влада визнає цих моряків військовополоненими. Країни Заходу закликають Росію звільнити моряків і забезпечити свободу судноплавства в Керченській протоці.

XS
SM
MD
LG