Доступність посилання

ТОП новини

Справи Майдану: екскомандира «Беркуту» з Криму судитимуть за перешкоджання протестам – ДБР


За даними слідства, підлеглі начальника штабу «Беркуту» застосували до мітингувальників «надмірну фізичну силу та спецзасоби», завдавши травми різного ступеня тяжкості 117 учасникам акцій протесту
За даними слідства, підлеглі начальника штабу «Беркуту» застосували до мітингувальників «надмірну фізичну силу та спецзасоби», завдавши травми різного ступеня тяжкості 117 учасникам акцій протесту

Справу колишнього начальника штабу полку «Беркут» передали до суду, повідомило Державне бюро розслідувань 4 квітня.

«Працівники ДБР завершили розслідування кримінального провадження щодо колишнього заступника командира полку – начальника штабу Полку міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України в Автономній Республіці Крим», – повідомили у відомстві.

За даними слідства, в лютому 2014 року чоловік організував незаконне перешкоджання протестам у Маріїнському парку у Києві. Його підлеглі застосували до мітингувальників «надмірну фізичну силу та спецзасоби», завдавши травми різного ступеня тяжкості 117 учасникам акцій протесту.

Читайте також: Побиття студентів на Майдані: посадовцю РНБО часів Януковича повідомили про ще одну підозру в держзраді

Колишнього правоохоронця звинувачують, поміж іншого, в організації незаконного перешкоджання проведенню зборів і мітингів, вчиненому службовою особою на виконання явно злочинного наказу, за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням фізичного насильства.

Обвинувальний акт скерували до суду.

У лютому ДБР повідомило, що за чотири роки розслідування «справ Майдану» було повідомлено 239 підозр, до суду направлено 117 обвинувальних актів відносно 211 осіб.

За даними Генпрокуратури, всього під час Революції гідності 2013-2014 року постраждали 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули – більшість у лютому 2014 року. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, від 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

Форум

XS
SM
MD
LG