Доступність посилання

ТОП новини

США запровадили нові санкції проти іранського виробника дронів


Ілюстраційне фото. Іранський дрон Shahed під час атаки на Київ, жовтень 2022 року
Ілюстраційне фото. Іранський дрон Shahed під час атаки на Київ, жовтень 2022 року

Міністерство фінансів Сполучених Штатів 3 лютого повідомило, що його Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) запровадило вісім керівників вищої ланки Paravar Pars – іранського виробника безпілотників

Раніше виробник безпілотників був внесений до чорного списку OFAC за виготовлення безпілотних літальних апаратів (БПЛА) серії Shahed для Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), повідомляє міністерство фінансів у пресрелізі.

«Іранські організації продовжують виробляти БПЛА для «Корпусу вартвих ісламської революції» Ірану та військових. У більш широкому плані Іран постачає БПЛА для бойових операцій Росії з метою атак на критично важливу інфраструктуру в Україні», – заявив заступник міністра з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Читайте також: ЄС розширив санкції проти Ірану через постачання дронів у РФ

Він додав, що США планують і надалі запроваджувати санкції проти іранської програми з виробництва дронів.

Серед восьми осіб у санкційному списку – керуючий директор і генеральний директор Paravar Pars Хоссейн Шамсабаді та голова компанії Алі Реза Тансірі, командувач Військово-морських сил «КВІР». Тансірі, який, за словами міністерства фінансів, контролював випробування БПЛА та крилатих ракет, вже опинився під санкціями США в 2019 році.

Санкції передбачають замороження будь-якого майна вісьмох осіб в юрисдикції США. Люди в Сполучених Штатах, які беруть участь у транзакціях із зазначеними особами, можуть самі потрапити під санкції, заявили в Міністерстві фінансів.

Читайте також: В Україну надійшли шість «ловців шахедів» – Сухопутні війська

Раніше цього тижня міністерство наклало нові торговельні обмеження на сім іранських компаній за виробництво безпілотників, які, за словами Міністерства фінансів, Росія використовувала для нападу на Україну.

У відповідь місія Ірану при ООН у Нью-Йорку заявила, що санкції не впливають на потужності Ірану з виробництва безпілотників, оскільки всі його безпілотники виробляються всередині країни.

Відтоді, як Росія почала війну проти України в лютому 2022 року, Сполучені Штати та понад 30 інших країн намагалися пригнітити військову та оборонно-промислову спроможність Росії, обмеживши її доступ до оборонних потреб.

XS
SM
MD
LG