Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон оголосив про новий пакет допомоги Україні


Зокрема, до пакета увійдуть 30 БМП Bradley (фото ілюстративне)
Зокрема, до пакета увійдуть 30 БМП Bradley (фото ілюстративне)

Міністерство оборони США 27 червня оголосило про новий пакет військової допомоги Україні в розмірі 500 мільйонів доларів.

За повідомленням, пакет включає «ключові можливості для підтримки контрнаступальних операцій України, зміцнення її протиповітряної оборони, щоб допомогти Україні захистити свій народ, а також додаткову бронетехніку, протитанкові системи, боєприпаси та інше обладнання, щоб допомогти Україні відбити агресивну війну Росії».

Зокрема, до пакету входять: додаткові боєприпаси для систем ППО Patriot; зенітні комплекси Stinger; додаткові боєприпаси для HIMARS; артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм; 30 бойових машин піхоти Bradley; 25 бронетранспортерів Stryker; ракети TOW; протитанкові системи Javelin і АТ-4; стрілецька зброя і понад 22 мільйони патронів до стрілецької зброї та гранат.

«Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб забезпечити Україну можливостями для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб у допомозі у сфері безпеки», – заявили в Пентагоні.

Пакет допомоги у сфері безпеки став 41-им, схваленим США для України з моменту повномасштабного російського вторгнення у лютому 2022 року, на загальну суму понад 40 мільярдів доларів.

13 червня Міністерство оборони США офіційно оголосило про пакет допомоги Україні на 325 мільйонів доларів, а перед цим – на суму 2,1 мільярда доларів.

Держсекретар США Ентоні Блінкен на початку червня заявив, що Україна в липні на саміті НАТО у Вільнюсі може чекати на «потужний пакет підтримки».

XS
SM
MD
LG