Доступність посилання

ТОП новини

Суд розгляне клопотання уряду про скасування заборони Уляні Супрун очолювати МОЗ


Про анонсоване на сьогодні засідання сама Уляна Супрун заявила: «Це наша можливість розблокувати роботу МОЗ».
Про анонсоване на сьогодні засідання сама Уляна Супрун заявила: «Це наша можливість розблокувати роботу МОЗ».

Окружний адміністративний суд Києва 11 лютого розгляне клопотання Міністерства юстиції України про скасування заборони Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я. Згідно з раніше оприлюдненою інформацією, засідання має розпочатися о 14:00.

«Суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи», – йшлося у тексті ухвали суду щодо отриманого від уряду клопотання.

5 лютого стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун «вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень голови МОЗ». Першим про це повідомив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, політична сила якого і подала відповідний позов. Пізніше інформацію підтвердили і в самому Міністерстві охорони здоров’я. В уряді заявили, що оскаржуватимуть це рішення суду.

Сама Уляна Супрун розповіла, що позов представника Радикальної партії Ігоря Мосійчука, в якому він вимагає позбавити її права обіймати посаду, суд має розглянути 15 лютого.

Підтримку Уляні Супрун як очільниці Міністерства охорони здоров’я вже висловили президент Петро Порошенко, уряд і в дипломатичних колах. Крім того, користувачі соціальних мереж запустили онлайн-кампанію підтримки чиновниці.

Уляна Супрун понад два роки, від липня 2016 року, є виконувачем обов’язків міністра охорони здоров’я.

У квітні минулого року комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я підтримав зареєстрований у січні 2017 року проект постанови про звільнення в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун з посади. Супрун тоді заявила, що у відставку не збирається.

XS
SM
MD
LG