Доступність посилання

ТОП новини

Суд вдвічі скоротив заставу ексголові «Нафтогазу» Коболєву


Cуддя ВАКС частково задовольнив клопотання адвоката Коболєва
Cуддя ВАКС частково задовольнив клопотання адвоката Коболєва

Вищий антикорупційний суд скоротив обсяг застави колишньому голові правління НАК «Нафтогаз» Андрію Коболєву – про це пресслужба суду повідомила 25 вересня.

За повідомленням, суддя ВАКС частково задовольнив клопотання адвоката Коболєва і «змінив запобіжний захід у виді застави у розмірі 229 248 492 гривень (ухвала АП ВАКС від 01.03.2023 року) на запобіжний захід у виді застави у розмірі 107 127 044 гривень».

Читайте також: Коболєв повідомив, що суд продовжив йому зобов’язання носити браслет у справі про премії

Також на нього покладені процесуальні обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора, слідчого судді або суду
  • не виїздити з України без дозволу детективів чи суду
  • повідомляти про зміну місця проживання
  • не спілкуватися з іншими фігурантами справи
  • здати Державній міграційній службі закордонні паспорти

Сам Коболєв повідомив у своєму фейсбуці, що суд постановив зняти з нього електронний браслет та зменшив заставу до рівня «фактично внесеної».

Колишнього голову правління НАК «Нафтогаз України» підозрюють у тому, що він, зловживаючи службовим становищем, забезпечив собі виплату премій на понад 229 млн грн. За даними слідства, у 2018 році він ініціював розгляд Наглядовою радою компанії питання про погодження виплати премії за досягнення вагомих цілей, реалізацію важливих, стратегічних проектів працівникам НАК «Нафтогаз України», а згодом підготував зміни та доповнення до подання щодо виплати премії за екстраординарні досягнення, визначивши собі розмір премії у розмірі 10 мільйонів доларів США.

Читайте також: У СБУ відреагували на звільнення з-під варти митрополита УПЦ (МП) Павла

Коболєв прокоментував повідомлення про підозру, заявивши, що передбачав його і тому повернувся до України.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України 1 березня застосувала до ексголови компанії «Нафтогаз України» Андрія Коболєва запобіжний захід у вигляді майже 230 млн гривень застави. Згодом САП клопотала про збільшення суми застави, проте суд залишив її незмінною, натомість зобов’язавши колишнього посадовця носити електронний браслет.

Форум

XS
SM
MD
LG