Доступність посилання

ТОП новини

За дві перші ночі року сили ППО збили 100% дронів, випущених Росією – Ігнат


Речник Повітряних сил додав, що збиття дронів виснажує системи протиповітряної оборони
Речник Повітряних сил додав, що збиття дронів виснажує системи протиповітряної оборони

Росія може поповнювати свої запаси іранських дронів, нагадав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону 3 січня.

Говорячи про можливі запаси дронів у російських військ, він припустив, що Росія витратила половину партії з 250 безпілотників, яку, за даними розвідки, отримала нещодавно.

«Не забувайте, що кожна партія, нова чи ні, може бути підвезена ще», – зазначив Ігнат.

Читайте також: Ігнат розповів про роботу систем NASAMS під час обстрілів у новорічну ніч

Водночас він вказав на успішне збиття цих дронів:

«За дві доби, це і новорічна ніч, і після новорічної ночі, збито 84 дрони. 100% дронів збила ППО. Ми таких результатів не досягали ще ніколи. Вже дрони близяться до цифри півтисячі збитих з 11 вересня. Трохи менше і крилатих ракет. Я рахую атаки по критичній інфраструктурі України з 11 вересня».

Речник Повітряних сил додав, що збиття дронів виснажує системи протиповітряної оборони.

«Люди готові, але це дійсно впливає і на особовий склад. І впливає в основному на боєкомплект наших зенітних ракет, іншого озброєння, тому що дрони порівняно дешеві, ворог це прекрасно розуміє. Ми використовуємо навіть винищувачі: піднімаються в небо, щоб перехоплювати ці БПЛА», – розповів Ігнат.

Читайте також: «Ставка на виснаження» – Зеленський про російські атаки з використанням БПЛА з Ірану

При цьому він вказав на ефективність озброєння, яке надають Україні західні партнери, і висловив думку, що «треба і надалі просити партнерів посилювати й посилювати» підтримку.

31 грудня і 1 січня російські військові здійснили серію атак в Україні з використанням безпілотників іранського походження та ракет. Унаслідок цих атак енергетична структура України очевидних ушкоджень не зазнала, електропостачання перед Новим роком, 1 і 2 січня здійснювалося майже без ускладнень. Натомість у Києві та Хмельницькому є цивільні загиблі, ще кілька десятків людей були поранені.

XS
SM
MD
LG