Доступність посилання

ТОП новини

Ексголова ДБР каже, що йому готують підозру


Якої справи стосується підозра – він не уточнив
Якої справи стосується підозра – він не уточнив

Колишній директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявляє, що найближчим часом йому можуть оголосити підозру.

«Найближчим часом влада збирається повідомити мені про підозру. Виклик приймаю. Я відповім жорстко», – написав Труба в телеграмі 21 квітня.

Якої справи стосується підозра і хто її має вручити – він не уточнив.

У пресслужбі ДБР заявили, що не мають інформації про підозру.

«Поки ми не володіємо такою інформацією», – повідомили Радіо Свобода в пресслужбі ДБР.

Так само не володіє інформацією й пресслужба Офісу генерального прокурора.

«Немає такої інформації», – заявили Радіо Свобода в ОГП.

27 грудня 2019 року президент Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади директора Державного бюро розслідувань. Народний депутат від «Слуги народу» Ірина Венедіктова була призначена на посаду в.о. директора ДБР. Пізніше її призначили генпрокурором, а в.о. голови ДБР став Олександр Соколов.

Звільнення директора ДБР передбачене законом про перезавантаження Державного бюро розслідувань, який 24 грудня 2019 року повернувся до Верховної Ради з підписом президента. Згідно з текстом законопроєкту, директора ДБР буде призначати президент за поданням конкурсної комісії без подання прем’єр-міністра.

Державне бюро розслідувань – правоохоронний орган, створений для розслідування злочинів (у тому числі корупційних, не підслідних НАБУ) високопосадовців, суддів, співробітників Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, експрезидентів та членів уряду.

XS
SM
MD
LG