Доступність посилання

ТОП новини

Рішення УЄФА щодо російських юніорів: Латвія, Польща та Литва приєднуються до бойкоту


Georgia --UEFA Nations League - League D - Group 1 - Georgia v Latvia - Boris Paichadze Dinamo Arena, Tbilisi, Georgia - September 9, 2018
Georgia --UEFA Nations League - League D - Group 1 - Georgia v Latvia - Boris Paichadze Dinamo Arena, Tbilisi, Georgia - September 9, 2018

Кілька країн підтримали відмову від футбольних змагань, до яких УЄФА допустить російських спортсменів до 17 років. Зокрема, до бойкоту приєдналася Латвійська федерація футболу.

«Збірні Латвії з футболу всіх рівнів не будуть грати проти російських команд, незалежно від місця проведення таких ігор або форми представництва російських спортсменів. Це суперечить твердій позиції ЛФФ щодо війни, яку Росія розпочала в Україні, і ця позиція залишатиметься в силі до завершення бойових дій в Україні», – йдеться в повідомленні.

Про аналогічне рішення польської збірної заявив президент Футбольної асоціації Польщі Цезарій Кулеша.

Він заявив, що дізнався про рішення Виконавчого комітету УЄФА «зі здивуванням».

«Якщо російським національним збірним дозволять брати участь у змаганнях, наші збірні не будуть грати з ними. Це єдине правильне рішення», – заявив він.

Федерація футболу Литви також поширила заяву, у якій назвала рішення УЄФА «несподіваним», але не змінила свою позицію.

«Якщо так трапиться, що наша і російська молодіжні збірні гратимуть в тому чи іншому турнірі, наші футболісти не вийдуть на поле, незалежно від того, які санкції за це можуть бути з боку федерації і незалежно від того, де буде проходити матч», – заявляє федерація.

Читайте також: УФА: Україна бойкотуватиме змагання, на які УЄФА допустить російських футболістів

Раніше про намір бойкотувати матчі з російськими футболістами до 17 років повідомила Українська асоціація футболу.

Напередодні стало відомо, що Спілка європейських футбольних організацій УЄФА вирішила дозволити російським футболістам до 17 років брати участь у своїх змаганнях.

Це рішення вже розкритикувала Футбольна асоціація Англії, заявивши, що англійські футболісти не гратимуть із російськими збірними.

Форум

XS
SM
MD
LG