Доступність посилання

ТОП новини

Україна вироблятиме важке озброєння спільно з 6 країнами НАТО – «Укроборонпром»


«Укроборонпром» домовився про координацію дій із Міністерством закордонних справ для розвитку міжнародних оборонних проєктів та появи нових
«Укроборонпром» домовився про координацію дій із Міністерством закордонних справ для розвитку міжнародних оборонних проєктів та появи нових

Україна спільно розроблятиме та вироблятиме важке озброєння та військову техніку з шістьма країнами НАТО – про це повідомив оборонний концерн «Укроборонпром» 18 листопада.

«Україна інтегрується в оборонно-промисловий комплекс НАТО. Укроборонпром спільно вироблятиме та розроблятиме важке озброєння та військову техніку мінімум з 6-ма країнами-членами Альянсу. Польща, Чехія, Франція, Данія та ще кількома, укладені угоди з якими не передбачають розголошення будь-яких даних», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, йдеться про створення спільних оборонних підприємств, ліній виробництва боєприпасів, виробництво броньованої техніки й реактивних систем залпового вогню, а також розробку нових зразків озброєння. Для цього планують використовувати в тому числі нові потужності, створені «в безпечних місцях».

Читайте також: CNN: у США вичерпуються запаси деяких озброєнь для України

«Однією з останніх укладених угод була угода з Чехією. Державний концерн «Укроборонпром» і Міжурядова агенція оборонної співпраці при Міністерстві оборони Чеської Республіки допомились про створення спільного оборонного кластеру», – додають у концерні.

Крім того, «Укроборонпром» домовився про координацію дій із Міністерством закордонних справ для розвитку міжнародних оборонних проєктів та появи нових.

Концерн також повідомляє про налагодження виробництва боєприпасів калібру 122 і 152 міліметри, а також 120-міліметрових мін. Вони виробляються в тому числі на потужностях країн-партнерів.

Читайте також: Посадовці не вжили належних заходів, щоб захистити літак «Мрія» – СБУ

«Боєприпаси, вироблені «Укроборонпромом», мають зменшити залежність української артилерії від постачань з-за кордону, де запаси снарядів і мін радянських калібрів поступово вичерпуються», – йдеться в повідомленні.

«Укроборонпром» 10 листопада повідомив про підписання угоди з Міжурядовою агенцією оборонної співпраці при Міністерстві оборони Чехії про створення спільного оборонного кластеру.

XS
SM
MD
LG