Доступність посилання

ТОП новини

Українці та іспанці в Барселоні вимагали посилити військову підтримку України


Мітингувальники демонстрували фото наслідків російських ракетних обстрілів українських міст
Мітингувальники демонстрували фото наслідків російських ракетних обстрілів українських міст

На площі Святого Якова в іспанській Барселоні 6 січня українці та іспанці провели мітинг із вимогами посилення військової допомоги Україні, повідомила Радіо Свобода представниця місцевої громади.

Мітингувальники демонстрували фото наслідків російських ракетних обстрілів українських міст.

Вони скандували: «Одна, єдина соборна Україна», «Сьогодні Україна – завтра Європа», «Росія – агресор», «Захистіть демократію – надайте зброю Україні».

Учасники акції нагадували про те, що Україні потрібна допомога країн Заходу для захисту неба і збиття російських ракет і дронів.

Вони також вшанували пам’ять загиблих українських військових та цивільних хвилиною мовчання.

Читайте також: «Витримати цей рік означає витримати війну» – Зеленський

Як повідомляло раніше агентство «Укрінформ», масштабна акція пройшла 6 січня в Берліні. Медіа Don’t Take Fake анонсувало подібні акції в Стокгольмі, Порто, Варшаві та Мюнхені найближчими днями.

Високий представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель 3 січня після російської ракетної атаки на Україну заявив, що Росія буде притягнута до відповідальності.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Москва, попри докази і свідчення, з початку повномасштабного вторгнення заперечує обстріли цивільних в Україні. В останні дні Україна зазнала кілька масованих атак (як з використанням ракет, так і ударних дронів) з боку Росії. Внаслідок цих обстрілів є сотні поранених, десятки загиблих.

Поляк із Варшави віддав житло українцям із Києва
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:26 0:00

Форум

XS
SM
MD
LG