Доступність посилання

ТОП новини

Україна зможе звертатися по енергетичну допомогу до 15 країн – «Укренерго»


Голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький
Голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький

Національна енергетична компанія «Укренерго» підписала з 15 системними операторами європейського енергетичного об’єднання ENTSO-E угоду, яка дозволить компанії звертатися по допомогу в непередбачуваних ситуаціях.

«Угода є ще одним важливим внеском в енергетичну стабільність і стійкість України. Завдяки солідарності та рішучості наших друзів… «Укренерго» може розраховувати на більшу екстрену допомогу. Сьогодні українська мережа ще сильніша, а це означає, що українці матимуть світло вдома навіть у найтемнішу пору», – сказав очільник української компанії Володимир Кудрицький.

За його словами, дотепер Україна могла розраховувати на підтримку від енергосистем сусідніх держав. З підписанням нової угоди коло держав, у яких за потреби можна буде запитувати аварійну допомогу, розширилося й включає енергосистеми, з якими Україна не межує.

Аварійна допомога – це термінове постачання електроенергії з іншої країни на запит системного оператора у випадку, якщо внутрішні резерви та засоби для уникнення одночасного вимкнення великої кількості споживачів уже вичерпані. Від імпорту вона відрізняється тим, що це екстрений захід для подолання позаштатної ситуації й потребу в ньому неможливо спрогнозувати завчасно. Імпорт здійснюється в заздалегідь визначені строки згідно з підписаними комерційними контрактами.

XS
SM
MD
LG