Доступність посилання

ТОП новини

Україну вперше обрали до складу Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – Мінкультури


Карандєєв: «Це історична для України подія та важливий крок в розвитку та захисті культурної та природної спадщини України»
Карандєєв: «Це історична для України подія та важливий крок в розвитку та захисті культурної та природної спадщини України»

Україну вперше обрали до складу Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Як повідомило Міністерство культури та інформаційної політики, це сталося 22 листопада під час 24-ї сесії Генасамблеї країн-учасниць Конвенції про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини у штаб-квартирі ЮНЕСКО у Парижі.

«Це історична для України подія та важливий крок в розвитку та захисті культурної та природної спадщини України. Дякуємо країнам-учасницям Конвенції за висловлене солідарне рішення на підтримку України. Зараз важливіше, ніж будь-коли об’єднатися для захисту нашої культурної спадщини», – заявив т.в.о. міністра культури Ростислав Карандєєв.

Обрання України до Комітету всесвітньої спадщини, кажуть у відомстві, відкриває нові можливості, зокрема, щодо включення об’єктів до Списку всесвітньої спадщини та спадщини під загрозою.

Україна ратифікувала Конвенцію про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини у 1988 році. У липні 2022 року Україна представила свою кандидатуру на вибори до складу Комітету Всесвітньої спадщини на період 2023–2027 років.

Форум

XS
SM
MD
LG