Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: обмеження споживання не застосовуються до обіду через теплу погоду


Через ясну погоду у ранкові та денні години підвищене виробництво електроенергії сонячними електростанціями, повідомила компанія
Через ясну погоду у ранкові та денні години підвищене виробництво електроенергії сонячними електростанціями, повідомила компанія

Споживання електроенергії в Україні знизилося завдяки теплій погоді, повідомляє «Укренерго» станом на 11 ранку 3 січня.

«Електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття навантаження. Крім цього, через ясну погоду у ранкові та денні години підвищене виробництво електроенергії сонячними електростанціями. Тому обмеження споживання до 14:00 не застосовуються», – йдеться в повідомленні.

Натомість увечері компанія прогнозує поступове зростання споживання. Відтак оператор довів до обленерго ліміти споживання на другу половину доби.

Читайте також: Дефіцит в енергосистемі повернувся на рівень до обстрілу 29 грудня – «Укренерго»

«Ворог знову завдав ударів по енергооб’єктах на сході та півдні країни. На жаль, є пошкодження в розподільчих мережах. Ремонтні роботи та відновлення живлення будуть проведені відразу після отримання відповідних дозволів військових», – додає «Укренерго».

Оператор просить розумно споживати електроенергію та не користуватися енергоємними приладами одночасно.

Російські війська вночі проти 2 січня знову атакували Україну іранськими безпілотниками Shahed-131/136. Мер Києва Віталій Кличко тоді повідомив про аварійні відключення в столиці через удари по енергетичній інфраструктурі.

XS
SM
MD
LG