Доступність посилання

ТОП новини

Після свят споживання електроенергії знову зростає – «Укренерго»


Рівень споживання о 10 годині 3 січня на 14% вищий за ранковий показник напередодні
Рівень споживання о 10 годині 3 січня на 14% вищий за ранковий показник напередодні

Споживання електроенергії почало зростати після спаду на період свят, повідомляє національний оператор «Укренерго» 3 січня.

«Споживання електроенергії поступово зростає. Причини – закінчення свят, початок робочого тижня та похолодання. Вчора, 2 січня, добовий максимум споживання був ввечері. Його показник був на 13,8% вищим, ніж у вівторок, 26 грудня», – йдеться в повідомленні.

Рівень споживання о 10 годині 3 січня на 14% вищий за ранковий показник напередодні. Як констатує «Укренерго», різке зростання споживання створює додаткове навантаження на енергосистему:

«Для покриття споживання, яке стрімко зростає, потрібно швидко ввести в роботу щонайменше шість енергоблоків. Для електростанцій, які все ще відновлюються після масованих ракетних атак минулої зими, це дуже різке збільшення навантаження, яке може призвести до технологічних порушень».

Читайте також: «Маємо надати Києву далекобійні ракети» – Сікорський про реакцію Заходу на останні атаки РФ

Оператор додає, що для підтримки роботи енергосистеми достатньо перенести використання енергоємних приладів на ніч або ранок замість вечірніх пікових годин з 16 по 19 годину. «Укренерго» просить використовувати електрику ощадливо. Водночас наразі виробленої електроенергії вистачає на потреби споживачів.

За даними компанії, в Києві та Київській області відновили енергоживлення всіх споживачів, які були знеструмлені через ракетну атаку Росії 2 січня. Водночас 412 населених пунктів залишаються без світла через бойові дії та з інших причин.

Внаслідок російських ракетних обстрілів на Київщині були знеструмлені високовольтні лінії, майже 200 тис абонентів тимчасово залишилися без електрики. Також жителі кількох районів Києва були без світла.

Форум

XS
SM
MD
LG