Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго» запроваджує цілодобові обмеження через ріст споживання електроенергії


Оператор просить споживачів почергово користуватися енергоємними приладами, аби знизити навантаження на енергосистему
Оператор просить споживачів почергово користуватися енергоємними приладами, аби знизити навантаження на енергосистему

Споживання електроенергії в Україні зросло через морози та сильний вітер в більшості регіонів, повідомляє компанія «Укренерго» вранці 10 січня.

Крім того, очікувано для робочого дня зросло споживання промисловістю та бізнесом, що збільшило дефіцит, в тому числі вночі.

«Для забезпечення балансу в енергосистемі до областей доведені ліміти споживання, які діють упродовж всієї доби – з 00:00 до 24:00. На жаль, у багатьох областях ліміти вже перевищені, тому для збереження стабільної роботи енергосистеми застосовуються аварійні відключення», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Києві були аварійні відключення світла через похолодання – гендиректор Yasno

Крім того, в деяких областях поривчастий вітер призвів до пошкоджень у мережах, тривають ремонтні роботи.

Як додає оператор, складною залишається інформація в прифронтових регіонах на сході та півдні, там бойові дії завдали значних пошкоджень електромережам.

«Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і Запорізька АЕС, потужності якої дозволили б у повній мірі покрити потребу в електроенергії», – констатує «Укренерго».

Читайте також: Лижні курорти Європи намагаються врятувати сезон на тлі аномально теплої зими

Оператор просить споживачів почергово користуватися енергоємними приладами, аби знизити навантаження на енергосистему.

Росія з використанням безпілотників і ракет розпочала масовані удари по українській енергетичній системі в жовтні. За цей час їй вдавалося тимчасово вивести з ладу значну частину системи. В Україні здійснюються як планові, так і екстрені відключення електроенергії.

XS
SM
MD
LG