Доступність посилання

ТОП новини

«Укртрансгаз»: робота компанії заблокована через пов’язані із «сім’єю Януковича» фірми


Робота «Укртрансгазу» заблокована через арешт рахунків на користь фірм, пов’язаних із так званою «сім’єю Януковича», повідомила прес-служба компанії.

«Наразі Державна виконавча служба Міністерства юстиції заблокувала рахунки АТ «Укртрансгаз» та її філії ВРТП «Укргазенергосервіс» на виконання рішення №911/1407/15 у справі за позовом ТОВ «Турботрейд». Ці рахунки використовувалися для обслуговування захищених статей – виплата заробітної плати працівникам підприємства та отримання коштів для забезпечення рамкової угоди між Україною та МБРР щодо грантів технічної допомоги», – розповіли в «Укртрансгазі».

У компанії заявляють, що ця ситуація є «черговим епізодом комплексу позовів і відкритих кримінальних проваджень у боротьбі» «Укртрансгазу» зі спробами недобросовісних постачальників стягнути грошові кошти за начебто поставлене обладнання для ремонту об`єктів газотранспортної системи України у 2011-2013 роках.

Згідно з повідомленням, мова йде про позови пов'язаних компаній ТОВ «Турболінкс», ТОВ «Турботрейд» та ТОВ «Промінвеставтоматика».

У компанії заявляють, що попередні спроби арештів рахунків «Укртрансгазу» були безуспішними.

У компанії стверджують, що «Турботрейд» протягом останніх п’яти років намагається стягнути з «Укртрансгазу» та його філії «Укргазенергосервіс» понад 92,1 мільйона гривень.

«Укртрансгаз» називає серед своїх завдань транспортування природного газу споживачам України, транзит природного газу через територію України до країн Західної і Центральної Європи та зберігання природного газу в підземних сховищах.

XS
SM
MD
LG