Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони спростували повідомлення про «анонімний чат-бот»: це фейк, просять не писати туди


Міністерство оборони України створило анонімний бот, в якому можна залишити свої скарги та пропозиції, повідомив міністр оборони Рустем Умєров
Міністерство оборони України створило анонімний бот, в якому можна залишити свої скарги та пропозиції, повідомив міністр оборони Рустем Умєров

У ЗМІ поширилась фейкова інформація про те, що Міністерство оборони України нібито створило «анонімний чат-бот», у якому можна залишити свої скарги та пропозиції.

У Міноборони України назвали ці повідомлення неправдивими, та попередили про фейковий канал Умєрова у телеграмі.

У відомстві наголошують, що у міністра оборони Умєрова немає телеграм-каналу. Вся офіційна інформація публікується в телеграм-каналі Міністерства оборони.

«Невідомі особи використовують ім’я та прізвище міністра оборони України для збору інформації від громадян України. В телеграм невідомі створили акаунт, використовуючи ім’я та прізвище міністра оборони України», – йдеться в повідомленні.

Раніше Росія запустила фейк про нібито «зникнення» головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

За словами тодішньої заступниці міністра оборони Ганни Маляр, російські фейки «це типова інформаційна технологія спрямована на деморалізацію українського війська». Вона також зазначила, що «по часу дії вона дуже коротка – від декількох годин до одного дня, адже інформацію легко перевірити».

Форум

XS
SM
MD
LG