Доступність посилання

ТОП новини

Стан укриттів: Кабмін ухвалив низку кадрових рішень


Семеро чиновників з Києва та регіонів звільнили, а головам КМДА Віталію Кличку та начальнику КМВА Сергію Попку оголосили догану
Семеро чиновників з Києва та регіонів звільнили, а головам КМДА Віталію Кличку та начальнику КМВА Сергію Попку оголосили догану

Ситуація з укриттями є неприйнятною у низці районів чотирьох областей та Києва, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«77% сховищ в Україні придатні до використання, але, на жаль, багато таких, що не відповідають жодним стандартам. Місцями ситуація взагалі неприйнятна. Ідеться про низку районів у Запорізькій, Сумській, Житомирській, Київській областях та місті Києві», – сказав він під час засідання Кабміну.

На виконання доручень РНБО Шмигаль також повідомив кадрові та дисциплінарні рішення.

Пресслужба Кабміну повідомляє, що урядовці 27 червня підтримали проекти розпоряджень президента України про звільнення:

  • Олександра Хомича з посади голови Житомирської районної державної адміністрації Житомирської області;
  • Людмили Мерзлюк з посади голови Білоцерківської районної державної адміністрації Київської області
  • Тетяни Сизон з посади голови Конотопської районної державної адміністрації Сумської області
  • Дмитра Ратнікова з посади голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації
  • Сергія Павловського з посади голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації
  • Павла Бабія (увільнили)від тимчасового виконання обов’язків голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації
  • Сергія Коваленка від тимчасового виконання обов’язків голови Подільської районної адміністрації у Києві.

Також Кабмін ухвалив рішення про оголошення догани голові Київської міської державної адміністрації Віталію Кличку та начальнику Київської міської військової адміністрації Сергію Попку, головам місцевих адміністрацій в Голосіївському, Оболонському, Печерському, Солом’янському районах Києва, а також першим заступникам голів Дарницької та Шевченківської адміністрацій у Києві.

Крім того, уряд визначив, що міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін буде координувати й контролювати всі питання та процеси, які пов’язані з бомбосховищами.

Читайте також: Для Києва можуть придбати 200-250 модульних бетонних укриттів – Кличко

На початку червня внаслідок падіння уламків російських ракет в Києві загинули троє людей, з них одна дитина, ще 11 зазнали поранень. За повідомленнями очевидців, люди загинули на вулиці біля медзакладу в Деснянському районі, бо не змогли потрапити до укриття, яке, за деякими даними, було зачиненим.

Після цього уряд ініціював перевірку усіх укриттів в Україні.

10 червня міністр із питань стратегічних галузей промисловості, визначений від уряду відповідальним за перевірку укриттів Олександр Камишін заявив, що «результати – невтішні». За його словами, до стану лише 15% укриттів у Києві не виникло зауважень.

XS
SM
MD
LG