Доступність посилання

ТОП новини

Один військовий поранений внаслідок обстрілів на Донбасі минулої доби – штаб ООС


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 4 травня 2019 року. Інфографіка Міністерства оборони України
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 4 травня 2019 року. Інфографіка Міністерства оборони України

Один український військовий поранений внаслідок бойових дій на Донбасі, повідомляє штаб операції Об’єднаних сил.

За повідомленням, підтримувані Росією бойовики 16 разів обстріляли позиції українських військових, зокрема, тричі – із застосування забороненого мінськими домовленостями озброєння.

Обстрілів зазнали позиції ЗСУ поблизу таких населених пунктів: Авдіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Кам’янка, Лебединське, Чермалик, Піски, Талаківка, Новостроїцьке, Зайцеве, Луганське, Новоолександрівка, Золоте-4.

З початку нової доби, 5 травня, обстріли продовжилися, втрат серед українських військових немає, йдеться в повідомленні.

«На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь», – додали в штабі ООС.

Репортаж з тилу бойовиків. Ексклюзив
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:29 0:00

В угрупованнях «ДНР» і «ЛНР», підтримуваних Москвою, в обстрілах звинувачують українських військових, про поранених не повідомляють.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, станом на кінець грудня 2018 року за час конфлікту загинули близько 13 тисяч людей, майже 30 тисяч – поранені.

Перемир’я, які неодноразово оголошували, не дотримувалися і порушувалися вже в перші години їх дії. Сторони звинувачували в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG