Доступність посилання

ТОП новини

За виборчу кампанію партії витратили на рекламу у соцмережі Facebook близько 70 млн грн – «Опора»


Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня
Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня

Протягом двох місяців передвиборчої кампанії політичні партії витратили на рекламу в соціальній мережі Facebook орієнтовно 2,6 мільйона доларів (близько 70 мільйонів гривень), повідомила громадянська мережа «Опора».

«Роль інтернету й соціальних мереж стала визначальною в розрізі типів агітації, якими найбільше послуговувалися суб’єкти виборчого процесу... Порівняно з останніми парламентськими виборами кількість опублікованих рекламних оголошень у соціальній мережі Facebook зросла майже удвічі», – заявили в «Опорі».

При чому там додали, що неконтрольоване поширення дезінформації, фейкових громадських опитувань, брудної агітації є ключовими викликами агітаційної кампанії в інтернеті. «А неконтрольований характер фінансових витрат на агітацію в інтернеті є провокує зростання політичної корупції», – мовиться в повідомленні.

23 жовтня опівночі завершиться процес ведення передвиборчої агітації на місцевих виборах. Про це мовиться у календарному плані виборів.

Завтра, 24 жовтня, буде день тиші, коли агітація заборонена.

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

Національна поліція за час виборчої кампанії відкрила 556 кримінальних проваджень щодо підкупу виборців, перешкоджання здійсненню виборчого права, надання неправдивих відомостей до Державного реєстру виборців.

XS
SM
MD
LG