Доступність посилання

ТОП новини

Радник Зеленського: найбільш допустима дата дострокових виборів у Раду – 21 липня


Володимир Зеленський під час інавгурації на посаду президента України. Київ, 20 травня 2019 року
Володимир Зеленський під час інавгурації на посаду президента України. Київ, 20 травня 2019 року

Радник президента Володимира Зеленського з юридичних питань Андрій Богдан заявляє, що указ про розпуск Верховної Ради буде підписаний найближчим часом, і «найбільш допустимою» датою позачергових парламентських виборів є 21 липня.

«Щодо самого указу (про розпуск Верховної Ради – ред.) – він буде підписаний найближчим часом, і ми очікуємо його оприлюднення в найближчі дні… Ми бачимо для себе найбільш допустиму дату проведення голосування 21 липня 2019 року», – сказав Богдан біля будівлі Адміністрації президента.

21 травня в Адміністрації президента відбулася зустріч Зеленського із головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, його заступниками та лідерами депутатських фракцій і груп.

Після зустрічі віце-спікер парламенту Ірина Геращенко припустила, що позачергові вибори у Верховну Раду відбудуться 21 або 28 липня.

Під час інавгураційної промови у парламенті 20 травня Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду восьмого скликання, а також закликав уряд подати у відставку.

За Конституцією України, позачергові вибори до парламент проводяться в період 60 днів із дня опублікування рішення про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України.

Чергові вибори парламенту мали відбутися 27 жовтня 2019 року.

XS
SM
MD
LG