Доступність посилання

ТОП новини

Після вибухів на аеродромі в Криму «в паніці» ті, хто оселився там після окупації – Чубаров


Рефат Чубаров назвав вибухи на аеродромі «першим реальним дзвіночком» того, що Україна буде повертати окупований півострів
Рефат Чубаров назвав вибухи на аеродромі «першим реальним дзвіночком» того, що Україна буде повертати окупований півострів

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі програми Свобода Live прокоментував вибухи на російському військовому аеродромі в Новофедорівці біля Саків у Криму, які сталися 9 серпня.

Чубаров назвав вибухи на аеродромі «першим реальним дзвіночком» того, що Україна буде повертати окупований півострів.

«Російська війна проти України, російська агресія проти всього світу почалася з Криму і вона має завершитись зі звільнення Криму, з відновлення державного суверенітету України над українським півостровом… Не лише кримські татари, а й багато етнічних українців теж отримали такий потужний сигнал, що звільнення Криму неминуче», – сказав він.

За спостереженнями голови Меджлісу, проросійські користувачі соцмереж озвучують питання: «а де ж ці «червоні лінії» і чому українці дозволяють собі атакувати Крим?». Лунають також питання щодо російської протиповітряної оборони.

«Якщо ми говоримо про тих людей, які поселилися в Криму в момент окупації або зараз перебувають в Криму на відпочинку – бо санкції не дають їм можливості поїхати в інші країні і в них тепер залишився крадений Крим – то ці люди в паніці... Помітно те, що ті, які незаконно з’явилися в Криму, які поселилися там, або є у складі каральних органів – члени родин ФСБ чи прокуратури – ці люди готуються на виїзд з Криму. Для них це теж був відповідний сигнал, що до Криму рано чи пізно повернуться ті, хто має право там бути, а не ті, хто захопив Крим», – сказав він.

Читайте також: Вибухи в Криму та на Херсонщині: окупанти посилюють «фільтраційні» заходи

Локальні медіа повідомили 9 серпня про вибухи на військовому аеродромі в Новофедорівці, біля міста Саки, в окупованому Криму.

Міністерство оборони Росії заявило про «детонацію кількох авіаційних боєприпасів», тоді як Міноборони України нагадало про правила пожежної безпеки.

XS
SM
MD
LG