Доступність посилання

ТОП новини

Захисники Януковича подали п’ять апеляцій на його вирок


Янукович вважає вирок незаконним
Янукович вважає вирок незаконним

На вирок колишньому президенту України Віктору Януковичу його захисники подали п’ять апеляційних скарг. Про це повідомили у Оболонському районному суді Києва.

У суді зазначають, що загальний обсяг усіх апеляційних скарг становить 478 аркушів.

Адвокат Юрій Рябовол вимагає скасувати вирок та виправдати Януковича. Захисник Олександр Байдик просить змінити вирок, виключивши з нього посилання на певні докази та обставини.

Юрист Олександр Горошинський також просить скасувати вирок и закрити кримінальну справу проти Януковича.

Адвокати Богдан Біленко та Андріана Фозекош подали клопотання про скасування вироку і призначення нового судового розгляду в суді першої інстанції.

Захисники Віталій Сердюк та Ігор Федоренко просять про допит 48 свідків, скасування вироку, закриття кримінального провадження, а також скасування арештів на майно.

У суді повідомили, що кримінальне провадження направлять до Київського апеляційного суду в перших числах березня.

Янукович повертається на Донбас?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:18 0:00

24 січня Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винуватим у державній зраді та пособництві у плануванні, підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни і засудив його до 13 років ув’язнення. Водночас суд вважає екс-президента невинуватим у пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Прокуратура просила засудити Януковича до 15 років тюрми.

Янукович назвав незаконним вирок Оболонського районного суду Києва.

Вирок не набрав чинності, оскільки був оскаржений.

Янукович виїхав з України в лютому 2014 року після розстрілів на Майдані. Наразі президент-утікач переховується за кордоном. Янукович заперечував свою провину в інкримінованих йому злочинах.

XS
SM
MD
LG