Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент закликає серйозно розглянути питання про надання Україні літаків


У схваленій резолюції євродепутати рішуче засуджують агресію Москви та підтверджують свою непохитну солідарність з народом і керівництвом України.
У схваленій резолюції євродепутати рішуче засуджують агресію Москви та підтверджують свою непохитну солідарність з народом і керівництвом України.

Депутати Європарламенту закликають серйозно розглянути питання про постачання Україні західних винищувачів.

Як повідомляє пресслужба установи, депутати 444 голосами «за» схвалили резолюцію, присвячену річниці війни Росії проти України.

У документі євродепутати рішуче засуджують агресію Москви та підтверджують свою непохитну солідарність з народом і керівництвом України.

Читайте також: «Спершу безпілотники, з часом – F-16» – Александр Віндман про два сценарії закінчення війни в Україні й посилення допомоги США

Вони підтверджують свою підтримку надання військової допомоги Україні стільки, скільки це буде необхідно, і закликають розглянути питання також надання Україні ракетних систем і значного збільшення поставок боєприпасів.

Україна повинна бути здатною не тільки захистити себе, але й відновити повний контроль над усією своєю міжнародно визнаною територією, вважають депутати Європарламенту.

Після останньої зустрічі у форматі «Рамштайн», у якій 14 лютого взяли участь 54 держави-партнери, міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін заявив, що він не має заяв щодо можливого надання Україні винищувачів.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що «дуже задоволений» результатами «Рамштайну-9». За його словами, очільник Пентагону Ллойд Остін сказав, що «Україна має перемогти».

XS
SM
MD
LG