Доступність посилання

ТОП новини

Залужний: самохідні гаубиці, надані Норвегією, вже на передовій


За його словами, українські військові «з легкістю за один тиждень опанували М109А3»
За його словами, українські військові «з легкістю за один тиждень опанували М109А3»

Самохідні гаубиці М109А3, надані у рамках міжнародної технічної допомоги Норвегією, вже перебувають на передовій, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у фейсбуці 4 червня.

«Стосовно технічних характеристик, то гаубиці М109А3 мають більший, порівняно з радянськими аналогами, калібр і потужніший боєприпас. Дальність стрільби складає до 22 км. Але у подальшому ми можемо використовувати активно-реактивні снаряди, які збільшують цю відстань. Досвідчені артилеристи відзначають також зручність зарядів, які є герметичними й абсолютно ідентичними, що впливає на точність розльоту при пострілах», – заявив Залужний.

За його словами, українські військові «з легкістю за один тиждень опанували М109А3».

Головнокомандувач ЗСУ висловив сподівання на «подальшу підтримку країн-партнерів у засобах вогневого ураження противника, чия перевага в артилерії й реактивних системах залпового вогню є головною причиною наших втрат».

«Без негайного постачання далекобійної артилерії та РСЗВ нам дедалі складніше стримувати агресора», – наголосив Залужний.

Нещодавно Вашингтон погодився надати Україні потужну реактивну артилерійську систему HIMARS, яка буде значною модернізацією ракетних систем, які зараз використовує Київ для боротьби з масштабним російським вторгненням в Україну.

XS
SM
MD
LG