Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський закликав Євросоюз до переговорів про членство України і зупинки виробництва ракет у РФ


Володимир Зеленський подякував блоку за 11-й санкційний пакет і закликав посилити увагу до обходу санкцій у 12 пакеті
Володимир Зеленський подякував блоку за 11-й санкційний пакет і закликав посилити увагу до обходу санкцій у 12 пакеті

Президент України Володимир Зеленський закликав Європейський союз «не зупинятись» у санкціях проти Росії – про це він сказав під час виступу відеозв’язком на саміті Європейської ради 29 червня.

Він подякував блоку за 11-й санкційний пакет і закликав посилити увагу до обходу санкцій у 12 пакеті.

«На жаль, багато ракет, які російські терористи застосовують зараз проти життя в Україні, були вироблені нещодавно та містять критичні компоненти, які зроблені компаніями вільного світу. З цим не можна миритися. Маємо разом повністю зупинити використання Росією технологій вільного світу заради агресії проти свободи», – заявив він.

Читайте також: Столтенберґ визнав зв’язок між євроінтеграцією України і поступом щодо вступу до НАТО

Зеленський також подякував Швеції, яка завтра завершує своє головування в Європейському союзі, за роботу на підтримку України. Він також вказав на те, що прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес, відвідає Україну в суботу, коли його країна очолить ЄС.

«Це історичний час, щоб почати переговори про членство України у Євросоюзі. Європа цінностей, вільна й сильна Європа, Європа миру немислима без України. Ми готові до початку переговорів про членство, і наш прогрес у виконанні рекомендацій Єврокомісії варто зафіксувати. Україна налаштована якнайшвидше підготуватися до початку переговорів про членство, і ми це зробимо», – сказав президент.

Саміт Європейської ради триває 29 і 30 липня. Серед питань порядку денного вказана агресія Росії проти України.

XS
SM
MD
LG