Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський повідомив, що було головним на зустрічі з Байденом


Переговори української та американської делегацій, очолюваних президентами Володимиром Зеленським (л) та Джо Байденом, тривали понад дві години
Переговори української та американської делегацій, очолюваних президентами Володимиром Зеленським (л) та Джо Байденом, тривали понад дві години

Головними темами переговорів переговорів, які 1 вересня в Білому домі провели президент України Володимир Зеленський та його американський колега Джо Байден, були питання безпеки. Про це сам Зеленський повідомив у твітері за підсумками розмови.

«На зустрічі з Джо Байденом пріоритет – безпекові питання. Зокрема, безпека на Донбасі, в окупованому Криму, в Чорноморсько-Азовському регіоні й енергетична безпека України та Європи. Передали президентові США список із майже 450 утримуваних українців, щоб разом домагатися їхнього звільнення», – ідеться в твітері українського лідера.

Володимир Зеленський після завершення переговорів не став спілкуватися з журналістами. За повідомленнями очевидців, українська делегація одразу після виходу з Білого дому вирушила на зустріч до Конгресу США.

США: зустріч Зеленського і Байдена у Вашингтоні (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:11:00 0:00

Під час розмови Зеленського і Байдена українська та американська сторони оприлюднили спільну заяву щодо стратегічного партнерства України та Сполучених Штатів Америки.

У ній ідеться про активізацію роботи Комісії стратегічного партнерства, міститься заклик до Росії припинити агресію, підтвердження надання безпекової допомоги Києву з боку США та співпрацю у секторі оборони.

У документі вказано, що міністр закордонних справ України та державний секретар США планують затвердити нову Хартію на засіданні комісії цієї осені у Вашингтоні.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG