Доступність посилання

ТОП новини

У Зеленського затвердили «п’ять сценаріїв реінтеграції» частини Донбасу


Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Учасники наради за участю президента України Володимира Зеленського 3 грудня в Києві затвердили «п’ять сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих територій Донбасу», повідомляє офіційний сайт глави української держави.

У повідомленні не вказані деталі цих сценаріїв.

«Володимир Зеленський чітко окреслив позицію щодо неприпустимості розв'язання проблеми окупованих територій військовим шляхом і необхідності досягнення миру на сході України політико-дипломатичними методами. Секретар РНБО Олексій Данілов висловив упевненість, що за підтримки міжнародних партнерів Україна зможе повернути тимчасово окуповані території та припинити воєнні дії», – інформує президентський сайт.

Перед зустріччю у Нормандському форматі відбудеться засідання РНБО під головуванням Зеленського, уточнюється в повідомленні.

Зустріч «нормандської четвірки» відбудеться 9 грудня в Парижі за участі лідерів України, Німеччини, Франції і Росії. Востаннє такі переговори відбувалися в жовтні 2016 року.

Володимир Зеленський і Володимир Путін 9 грудня в Парижі вперше зустрінуться особисто, раніше вони спілкувалися лише по телефону.

Що станеться на Донбасі, якщо Зеленський і Путін не домовляться?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:44 0:00
XS
SM
MD
LG