Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський презентував пілот «Мрії» – освітнього застосунку для дітей


Володимир Зеленський анонсував «дуже позитивну новацію» для школярів напередодні
Володимир Зеленський анонсував «дуже позитивну новацію» для школярів напередодні

Президент України Володимир Зеленський презентував застосунок для школярів «Мрія» 1 вересня, на початку навчального року.

«Головна мета проекту «Мрія» – дати дитині її особистий освітній простір і унікальний алгоритм розвитку, відкрити можливість кожному українцю стати тим, ким він хоче бути», – йдеться в повідомленні.

За повідомленням Офісу президента, застосунок допомагатиме дітям, батькам і вчителям орієнтуватися в навчальному процесі.

«Він міститиме бібліотеку контенту, який потрібен саме цій дитині, інформацію про освітні програми, курси, відеоматеріали, позашкільні активності, олімпіади, гуртки», – йдеться в повідомленні Офісу президента.

Читайте також: «Освітні втрати несуть всі наші діти» – освітній омбудсмен про навчання в умовах війни

Зазначається, що, окрім оцінок, програма матиме дані про участь дитини в олімпіадах чи волонтерських проєктах, а також міститиме її ID за аналогією з «Дією». Через застосунок діти також зможуть повідомити батькам, що пройшли в укриття під час повітряної тривоги.

«Як повідомив Президент, до кінця поточного року заплановано розпочати ознайомчий процес із пілотним проектом «Мрії» у тестових школах, а наступного року, після реалізації «пілота», проект планують масштабувати на інші навчальні заклади України», – додає ОП.

Зеленський анонсував «дуже позитивну новацію» для школярів напередодні.

У День знань він заявив, що 1 вересня в Україні почали роботу майже 13 тисяч шкіл, у яких навчатимуться понад 3, 7 мільйона учнів і учениць.

XS
SM
MD
LG