Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський і Трюдо обговорили наступні кроки в ініціативі з повернення вивезених Росією дітей


Володимир Зеленський також подякував Канаді за новий санкційний пакет
Володимир Зеленський також подякував Канаді за новий санкційний пакет

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо – про це його пресслужба повідомила 15 листопада.

За повідомленням, сторони говорили про ситуацію на полі бою, оборонну співпрацю з акцентом на посилення української протиповітряної оборони та «збільшення спроможностей мобільних вогневих груп для боротьби з БпЛА».

Крім того, Зеленський подякував Канаді за новий санкційний пакет, а також високо оцінив ініціативу Оттави щодо створення міжнародної коаліції з повернення депортованих українських дітей.

Читайте також: Прокудін повідомив про повернення шістьох дітей на вільну територію України за тиждень

«Володимир Зеленський і Джастін Трюдо скоординували наступні кроки щодо розвитку цієї ініціативи на вищому рівні», – йдеться в повідомленні Офісу президента.

Зеленський також подякував за рішення Канади надати фінансову підтримку для завершення будівництва Національного музею Голодомору-геноциду.

Канада запропонувала створити коаліцію для повернення вивезених українських дітей на саміті радників із питань національної безпеки та радників із зовнішньої політики щодо української «формули миру» на Мальті 29 жовтня.

Форум

XS
SM
MD
LG