Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський підписав указ про гуманітарну допомогу Лівану


Внаслідок вибуху в порту Бейрута загинули понад 170 людей, більше ніж шість тисяч – поранені, сотні тисяч людей залишилися без житла
Внаслідок вибуху в порту Бейрута загинули понад 170 людей, більше ніж шість тисяч – поранені, сотні тисяч людей залишилися без житла

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Лівану, де нещодавно стався вибух у порту.

Документ передбачає, що Україна надішле Лівану вантаж, який допоможе у подоланні наслідків надзвичайної ситуації через вибух у порту Бейрута, повідомляє пресслужба голови держави. Про який саме вантаж ідеться – в повідомленні не уточнюють.

Згідно з указом, Кабінет міністрів України «повинен невідкладно забезпечити надання такої гуманітарної допомоги».

Масштабний вибух у порту Бейрута стався 4 серпня. Внаслідок трагедії загинули понад 170 людей, більше ніж шість тисяч – поранені, сотні тисяч людей залишилися без житла.

У засобах масової інформації з’явилися дані, що, попередньо, причиною вибуху була недбалість: 2 750 тонн аміачної селітри, яку використовують у добривах та бомбах, протягом шести років зберігали без відповідних заходів безпеки. Втім, президент Лівану Мішель Аун також припустив, що вибух міг бути умисним.

Наслідки вибуху – масштабні протести у Бейруті (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

XS
SM
MD
LG