Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський обговорив невідкладну допомогу Україні до кінця року з віцепрезидентом Єврокомісії


Валдіс Домбровскіс, зі свого боку, заявив, що під час зустрічі «висловив солідарність ЄС із Україною»
Валдіс Домбровскіс, зі свого боку, заявив, що під час зустрічі «висловив солідарність ЄС із Україною»

Президент України Володимир Зеленський обговорив фінансову підтримку України з віцепрезидентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом під час його візиту до Києва.

За словами Зеленського, йшлося про невідкладну фінансову допомогу Україні до кінця цього року, а також про плани на 2023 рік.

«Окремо поговорили про План швидкого відновлення житла й об’єктів соціальної інфраструктури (Fast Recovery Plan) і залучення Єврокомісії до запуску Фонду відбудови України. Зокрема, шляхом відпрацювання механізму використання заморожених російських активів на території ЄС», – повідомив президент.

Читайте також: Британія внесе 5 млн фунтів до Фонду енергетичної підтримки України – Міненергетики

Домбровскіс, зі свого боку, заявив, що під час зустрічі «висловив солідарність ЄС із Україною в ході жорстокої війни, яку продовжує Росія, вбиваючи українських громадян і руйнуючи інфраструктуру».

«Також обговорили пакет невідкладної фінансової підтримки ЄС задля подальшої економічної інтеграції України і вступу до ЄС», – додав він.

Домбровскіс також мав зустріч із прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.

Віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс вранці 18 листопада повідомив, що прибув із візитом до Києва, щоб обговорити з українською владою підтримку ЄС.

XS
SM
MD
LG