Доступність посилання

ТОП новини

Президент оцінив ситуацію в Києві після обстрілів РФ як «дуже складну». Роботи триватимуть всю ніч


«Очікуємо результат уже на завтра, на першу половину дня»
«Очікуємо результат уже на завтра, на першу половину дня»

Президент Володимир Зеленський у нічному відеозверненні заявив, що ситуація після масованого ракетного обстрілу, який РФ здійснила 23 листопада, залишається складною, зокрема у Києві.

«Київ – дуже складна ситуація. Роботи триватимуть усю ніч. Очікуємо результат уже на завтра, на першу половину дня. Так само в усіх інших містах і громадах, які постраждали чи залишилися без енергії. Ми робимо все заради людей. А окупанти роблять усе, щоб люди страждали, щоб ми не могли навіть почути й побачити одне одного», – сказав Зеленський.

За його словами, на Київщині почалося підключення побутових споживачів – 20% мають електрику.

Київська міська військова адміністрація раніше казала, що у Києві «вода і тепло в будинках мають з’явитися на ранок 24 листопада». Про те, що повне відновлення водопостачання у Києві очікується найближчим часом повідомляв і виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

Сьома масована атака РФ на енергетичні об’єкти України 23 листопада спричинила аварійні відключення в усіх регіонах. Загалом Росією було випущено близько 70 крилатих ракет. Тільки у Києві через атаку загинули три людини, на Київщині – четверо. Десятки людей постраждали.

Президент України Володимир Зеленський ініціював екстрене засідання Ради безпеки ООН щодо останніх ракетних ударів РФ, на якому запропонував ухвалити резолюцію про «енергетичний терор» РФ та та забрати у неї право вето.

XS
SM
MD
LG