Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський каже, що вийде з переговорів із Путіним, «якщо не буде прогресу» – Guardian


За словами Зеленського, він має «два чи три плани» з приводу своїх подальших дій після виходу з переговорів, але що це за плани – не уточнив
За словами Зеленського, він має «два чи три плани» з приводу своїх подальших дій після виходу з переговорів, але що це за плани – не уточнив

Президент України Володимир Зеленський вважає, що може укласти угоду з президентом Росії Володимиром Путіним про завершення війни на Донбасі, але погрожує вийти з переговорів через рік, якщо в них не буде прогресу, пише британське видання Guardian із посиланням на інтерв’ю з українським лідером.

«Час минає. Уряд може витратити один рік на всю угоду. Тоді вона має бути імплементована. Затримки заборонені», – цитує Guardian витяги з інтерв’ю Зеленського, яке повністю має вийти в суботу.

За словами президента України, після першої зустрічі з Путіним у грудні він встановив дедлайн, до якого має статися прорив. «Я не витрачу всі п’ять років, які мені дав український народ, щоб працювати за Мінськом. Я цього не зроблю», – сказав Зеленський. Він додав, що має «два чи три плани» з приводу своїх подальших дій після виходу з переговорів, але що це за плани – не уточнив.

Зеленський також сказав, що йому здалося, що Путін «почув його» під час зустрічі. «У мене було таке відчуття. Я сподіваюся, воно – не хибне», – сказав президент.

Зеленський і Путін 14 лютого провели телефонну розмову про нову зустріч «нормандської четвірки».

Президенти України та Росії зустрічалися лише одного разу – під час саміту «нормандського формату» в Парижі 9 грудня 2019 року.

Друга їхня зустріч могла відбутися 23 січня в Ізраїлі, але цього не сталося: речник Кремля Дмитро Пєсков називав серед причин відмову Зеленського взяти участь у Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту.

XS
SM
MD
LG