Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський запросив спадкоємного принца Саудівської Аравії відвідати Україну


Президент України Володимир Зеленський і спадковий принц, прем’єр-міністр Саудівської Аравії Мухаммад бін Салман аль Сауд (ліворуч). Джидда, Саудівська Аравія, 19 травня 2023 року
Президент України Володимир Зеленський і спадковий принц, прем’єр-міністр Саудівської Аравії Мухаммад бін Салман аль Сауд (ліворуч). Джидда, Саудівська Аравія, 19 травня 2023 року

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Саудівської Аравії, спадковим принцем Мухаммадом бін Салманом аль-Саудом, повідомив Офіс президента 19 травня.

Сторони обговорили двосторонні відносини та «питання глобального характеру».

«Президент України поінформував співрозмовника про безпекову ситуацію в нашій країні та протидію російському агресору. Володимир Зеленський також розповів про головні елементи української мирної ініціативи – формули миру, яка має на меті зупинення війни та відновлення миру», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Країни G7 погодилися обмежити експорт діамантів із Росії – заява

Президент також нагадав про роль Ер-Ріяду у поверненні з російського полону 10 іноземних громадян минулого року і висловив інтерес до подальшої співпраці для звільнення полонених.

«Спадковий принц Саудівської Аравії підтвердив зацікавленість в інвестиціях в Україну та відновлення нашої держави. Володимир Зеленський запросив Мухаммада бін Салмана аль Сауда відвідати Україну з візитом», – додає ОП.

Пресслужба Мухаммада бін Салмана візит зустріч наразі не коментувала. Як цитує агенція Reuters, на саміті Ліги арабських держав голова саудівського уряду заявив про готовність своєї країни «бути посередником між Росією та Україною».

Раніше стало відомо, що президент України Володимир Зеленський прибув до Саудівської Аравії з візитом у п’ятницю.

XS
SM
MD
LG