Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський припускає звільнення «якоїсь кількості» утримуваних Росією українців після нормандської зустрічі


Київ працює над проведенням зустрічі нормандської четвірки, заявив Володимир Зеленський
Київ працює над проведенням зустрічі нормандської четвірки, заявив Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що оцінюватиме результативність зустрічі в нормандському форматі за тим, чи вдасться звільнити когось із українських політв’язнів. Про це він заявив на форумі YES Brainstorming 10 вересня.

«Мені потрібен просто результат. Результат я вимірюю в людях… Ось повинна бути нормандська зустріч – може, буде, залежить від них (Росії – ред.)», – сказав президент.

Він зазначив, що Київ працює над проведенням зустрічі нормандської четвірки, і, якщо вона відбудеться, то «буде повернення якоїсь кількості людей».

Читайте також: Зеленський про звільнення політв’язнів: крім прямих переговорів із Путіним, виходу іншого не бачу

«Я не вірю у (обмін – ред. )«всіх на всіх», все, про що ми домовляємося, ніколи стовідсотково не робиться, Росія це не робить. Але тим не менш, якщо буде зустріч, буде якийсь результат. А результат – 100 людей, 50, дві людини, та скільки буде», – заявив Зеленський.

Як повідомив напередодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, наразі триває узгодження дати зустрічі міністрів закордонних справ нормандського формату.

У червні омбудсмен Людмила Денісова повідомляла, що 405 громадян України перебувають у місцях позбавлення волі в Росії і на окупованих українських територіях. Зокрема, за її даними, Росія переслідує з політичних мотивів 93 кримських татар.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG