Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський: три системи Patriot – це лише початок


Президент України Володимир Зеленський, Київ, 17 січня 2023 року
Президент України Володимир Зеленський, Київ, 17 січня 2023 року

Уже три системи протиракетної оборони Patriot гарантовано отримає Україна, повідомив президент Володимир Зеленський 17 січня у своєму вечірньому відеозверненні і додав, що це тільки початок.

«Сьогодні прозвучала дуже важлива новина від премʼєр-міністра Нідерландів Марка Рютте. Новина фактично у продовження наших з ним нещодавніх переговорів. Україні буде надано ще одну батарею Patriot. Маємо вже три гарантовані батареї. Але це лише початок. Працюємо над новими рішеннями для зміцнення нашої ППО», – сказав Зеленський.

Також президент сказав, що обговорив оборонну співпрацю з федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

«Активно готуємося до нової зустрічі у форматі «Рамштайн». Готуємо й нові важливі дипломатичні кроки – обговорили їх сьогодні також», – додав глава держави.

17 січня агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела повідомило, що Нідерланди також розглядають можливість надання Україні системи Patriot, приєднавшись до США та Німеччини, які заявили про такі наміри раніше.

Українські військові вже розпочали у США навчання на цих системах.

XS
SM
MD
LG