Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський: «треба вакцинуватися – це єдине рішення»


Пункт вакцинації на автовокзалі міста Краматорськ Донецької області
Пункт вакцинації на автовокзалі міста Краматорськ Донецької області

Президент України Володимир Зеленський 29 жовтня на засідання Конгресу місцевих та регіональних влад в Одесі заявив, що немає альтернативи вакцинації від коронавірусної хвороби нового типу.

«Ми з вами сьогодні свідки чергової потужної хвилі коронавірусу, хвилі «Дельта» й появи нових штамів. Щодня – антирекорди в усьому світі, і ми не виняток. Щодня в Україні антирекорди й захворілих, і, на жаль, померлих. Ми розуміємо, що вихід один – вакцинація. Треба збільшувати відсоток вакцинованих людей, щоб вийти з цього колапсу. Очільники на місцях, дуже вас прошу засинати й прокидатися з цією темою», – зазначив Зеленський.

Президент нагадав, що на минулому засіданні Ради національної безпеки і оборони було поставлено завдання збільшити кількість щеплень проти COVID-19 до 300 тисяч за добу. І на сьогодні в Україні вже роблять близько 290 тисяч щеплень, вказав він, але треба ще активніше нарощувати темпи вакцинації, адже збільшується кількість хворих і смертей.

За інформацією міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, наразі 16 областей України перейшли на «червоний» рівень епідемічної небезпеки. У системі охорони здоров’я розгорнуто 70 тисяч ліжок для хворих на COVID-19, з них понад 48 тисяч зайняті, зазначив він.

В Україні протягом минулої доби, 28 жовтня, виявили 26 870 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, це новий рекорд за весь час пандемії.

Протягом доби госпіталізували 5463 людини, 9784 – одужали. Померли 648 хворих.

За добу провели понад 142 тисячі тестувань.

Загалом від початку пандемії в Україні виявили понад 2,8 мільйона хворих на COVID-19, померли 66 852 людини.

Також МОЗ повідомляє про майже 290 тисяч щеплень від COVID-19 за минулу добу.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG